HockeyNews
PLUS

Lättade kilon bakom Storms islossning

(5506) Frederik Storm/Malmö Redhawks
Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2018

FacebookXWhatsApp

Malmös danske forward Frederik Storm har haft en tung höst och har till och med varit bänkad. Då valde den danske forwarden att lätta på kilona – vilket har gett utdelning. Mot München var han delaktig i det mesta och det var även han som fixade 5–4 målet som innebar förlängning.

 – Jag känner mig lite snabbare, säger han till HockeyNews.se.

När Frederik Storm gjorde 5–4 tretton minuter in i den tredje perioden trodde nog de flesta att det här var Malmös match, men i förlängningen vek hemmalaget ner sig och Red Bull München avancerade därmed vidare till semifinal. 

– Det känns hemskt. Vi hade satt näsan utåt att vi skulle gå hela vägen i år, det kändes som att vi ska kunna vinna mot det här laget, säger Frederik Storm besviket. 

Tränaren Peter Andersson var missnöjd med inställningen hos spelarna. 

– Jag är besviken. Vi har inte alla spelare med oss. Det är för få som kliver fram och är bättre i avgörande lägen. Alla spelar inte för att vinna. Det är dåligt av oss, säger han. 

Men målskytten Frederik Storm höll inte med om kritiken. 

– Jag vet att alla vill vinna. Alla är vinnarskallar, det är inte en enda där inne som inte vill vinna. Så är det.

Hur är din inställning till CHL?

– Jag tycker det är bra att ha en sådan turnering. Det är lite svårt med hockeyn när man har så mycket matcher i ligan, det hade varit lite lättare om man hade haft en match i veckan som i fotbollen. Det är mycket resande mitt i säsongen, så det gör det lite tuffare. 

”Känns som jag hittat mitt spel igen”


Frederik Storm har haft en tung höst med lite speltid, men de senaste matcherna har dansken fått större förtroende, och med det har produktionen också lossnat. Mot München stod han för ett riktigt vackert mål när han totallurade Münchens back och hängde pucken på backhand.

– Jag såg det var en av deras lite större och mindre bra skridskoåkande backar. Då gjorde jag en toe-drag och kom igenom och kunde hänga upp den med backhand. 

Hur skönt är det att det lossnat för dig?

– Det är jätteskönt. Känns som jag hittat mitt spel igen, det är såhär jag vet att jag kan och vill spela. Det är alltid tuffa perioder i sport, det är skönt att vara ute ur den, säger han.

Hur tungt har det varit?

– Det är klart att det inte varit lätt, speciellt när jag fått sitta utanför. Jag tycker också jag har lärt mig lite av det, att aldrig slappna av och ta för lätt på grejerna. Man måste vara påkopplad, annars går det inte. 

Frederik Storm har framförallt sett piggare och rappare ut i skridskoåkningen de senaste matcherna, och det finns en förklaring bakom det hela. 

– Nu när jag inte spelat matcher har jag kunnat deffat och gått ner i vikt lite. Jag känner mig lite snabbare. Sen har jag också jobbat mentalt med min roll, vad det är jag ska bidra med. Jag har tänkt mycket på hur jag ska skapa mer offensivt. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!